Skip to main content

Het is weer carnaval over

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Motto 2025

't LUP

Winnaars hoofdprijs loterij slaan hun slag!

Afgelopen week werd de hoofdprijs van onze carnavalsloterij door de winnaars verzilverd.
Onze Loterijcommissie reisde samen met de winnaars af naar supermarkt de Plus in 's-Heerenberg waar zij een gratis minuut mochten winkelen. 

Na een goede warming-up racete de prijswinaars door de Plus. Met een mooie winkelwagen vol keerde zij voldaan huiswaarts. d'Olde Waskupen danken de ondernemers die prijzen voor de loterij beschikbaar hebben gesteld en de carnavalisten die mee hebben gedaan aan de loterij. 

Motto 2025

Carnaval 2024 is ten einde. Op carnavalsdinsdag zette Jeugprins Pieter I en prins Arien I hun pop in de fik. 
Traditioneel make wi-j op aswoensdag bekend wat 't ni-je motto is.
Carnaval in 2025 gaon wi-j viere onder 't motto 't Lup! Dit motto is bedach deur Bertie Litjes.

Berghse Kei veur Brandweer Bergh

De hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen is dit jaor uutgereik aan de Brandweer Bergh. Op vri-jdagaovend 9 fibrewari krège zi-j uut hande van 't bestuur van d'Olde Waskupen en Prins Arien I de Berghse Kei uutgereik.

Jaorlijks reik 't bestuur van de carnavalsvereniging de Berghse Kei uut aan 'n persoon of instelling den zich op maatschappelijk of sociaal-cultureel gebied verdienstelijk het gemaak veur de samelèving. Deze eer geet dit jaor uut naor de vri-jwilligers van Brandweer Bergh, waordeur zi-j in 't vervolg deur 't lève geet as Ridder in de Orde van de Berghse Kei. In 't Hof van Hedel (in 't Gertrudis in 's-Heerenbarg) krège zi-j de belangrijkste onderscheiding van de carnavalsvereniging uutgereik. 

Lees meer

Prestatietoch op Carnavalsdinsdag

Zoas gebruukelijk wödt d'r ook dit jaor op carnavalsdinsdag veur diegene die d'r nog 'n goeie conditie veur hebbe 'n Prestatietoch, en veur de jeug 'n Prestatietocht XS, geholde. D'r zun dit jaor twaalf adresse waor de feesvierders könne binnewandele. 't Sjoenkeltentje tigeneûver de Dollegraaf, de Flügeltuyn op 't Stadsplein, Snackbar FLY INN en natuurlijk de Waskuuptempel op de Bleik zun dit jaor aan de toch toegevoeg.     

Lees meer

Völgestelde Vraoge - Carnaval in Waskuupstad

Welke optochten zun d'r? Wat is 't programma veur de jeug? Wat is d'r allemaol te belève in Waskuupstad?
Veur alle vol veurkommende vraoge hebbe wi-j 'n FAQ, of zoas wi-j um nuume 'n VV, opgesteld.

Lees meer

's-Heerenbarg in de ban van carnaval!

Van vri-jdag 9 tot en met dinsdag 13 fibrewari wödt ’s-Heerenbarg weer umgedeup tot Waskuupstad, waorbi-j Prins Arien I en Jeugprins Pieter I de scepter magge zwaaie eûver 't carnavalsmekka van 't Ooste. Onder 't motto ‘Daor doe-j ’t veur’ regere ze 5 dage lang eûver Waskuupstad. Ni-j dit jaor met 't ’s-Heerenbargse carnaval zun de Waskuuptempel, de Flugeltuyn (op 't Stadsplein en de Bleik) en ’t Sjoenkeltentje (bi-j de Dolle Graaf), waorbi-j 't aanbod van alle samewarkende horeca in ’s-Heerenbarg nog breder is dan met de veurgaonde edities. Veurdeel van carnaval in Waskuupstad is dat toegang gratis is. Zo kan iedereen carnaval viere, want 't fees is veur iedereen. 

Lees meer