Skip to main content

Het is weer carnaval over

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Motto 2025

't LUP

Belangrijke informatie optochten

Het carnavalsfeest in Waskuupstad nadert. De voorbereidingen voor de optochten zijn in volle gang. Aankomend carnaval kan er weer worden genoten van de Grote Optocht op zondag (11 februari) en de Kinderoptocht op maandag (12 februari). Dit carnavalsjaar hebben er een paar wijzigingen plaatsgevonden met betrekking tot de optochten. We zetten in dit bericht de belangrijke informatie op een rij.

Aanmelden optochten
Het is nog tot vrijdag 2 februari mogelijk om je in te schrijven voor één of beide optochten. 
Dit kan via het inschrijfformulier. Klik hier om je in te schrijven
Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van de inschrijving. 
Voor de Kinderoptocht stelt de vereniging een aantal bolderkarren beschikbaar waarmee de jonge carnavalisten een eigen carnavalswagen kunnen bouwen om mee te lopen. Na het inschrijven voor de Kinderoptocht, met keuze categorie bolderkar, zal er vanuit de Optochtcommissie contact worden opgenomen. 

Route Grote Optocht 
De route van de Grote Optocht is dit jaar aangepast! In de voorgaande edities gingen we, nadat we de Dolle Graaf voorbij waren, via de Touwslagersbaan rechtsaf de Grote Nekkum in om zo over het speelplein van de Mariabasischool te gaan. Vervolgens richting de Latkampstraat om via de Groenestraat en de Brink bij Eethuis Roma uit te komen. 
Dit hele gedeelte in de woonwijk is aangepast en dit jaar rijden we de Touwslagersbaan omhoog en slaan dan ter hoogte van de Hema rechtsaf de Lengelseweg op. Deze volgen we dan tot aan de kruising met de Plantsoensingel Noord waarna de gebruikelijke route (bult omhoog richting de begraafplaats) wordt gevolgd. De vernieuwde route en een kaart ervan lees je op onze pagina Grote Optocht

Ophalen Groene Kaart & Jurynummer. 
Het jurynummer voor zowel de Grote Optocht als de Kinderoptocht zal voortaan gelijk worden meegegeven bij het afhalen van de groene kaart. Het ophalen van de groene kaart en jurynummer is noodzakelijk en vindt plaats op woensdag 7 februari tussen 19:00 & 20:30uur in Grandcafé de Snor. Daar zal onze Optochtcommissie klaar zitten en ontvang je ook het vaknummer voor het opstellen voor de optocht. 

Alle gebruikelijke voorwaarden en belangrijke informatie voor de deelnemers zijn te lezen op de pagina Voorwaarden Carnavalsoptochten
We kijken reikhalzend uit naar de bonte stoeten die door het centrum van 's-Heerenberg zullen trekken!